Wist je dat? Leuke fotografieweetjes

Of je nou een hobbyfotograaf of een professionele fotograaf bent, deze 5 weetjes over fotografie wil je zeker niet missen. Wist je dat…

  1. Mensen vroeger niet lachte op foto’s. De reden hiervoor was dat het vroeger langer duurde om een foto te maken. Het maken van een foto kon wel 20 minuten duren. Om de foto zo scherp mogelijk te krijgen was het noodzakelijk om stil te blijven zitten.
  2. Messi de meest gelikte foto op Instagram heeft. De foto van hem en de wereldbeker heeft meer dan 74 miljoen likes. Voor Messi was de meest gelikte foto op Instagram een foto van een ei. Dit ei had 58 miljoen likes en had 4 jaar lang de meeste likes.
  3. We schieten tegenwoordig in 2 minuten net zoveel foto’s als dat er zijn gemaakt in de hele 19e
  4. Leonardo Da Vinci beschreef het proces van fotografie al 300 jaar voordat de eerste foto werd gemaakt. Dit proces staat bekent als camera obscura.
  5. De oudste foto van Nederland is te vinden in het Stedelijk Museum Zutphen. Door de lichtgevoeligheid van deze foto is het niet mogelijk om de foto langdurig tentoon te stellen. Om deze reden wordt er in het Museum een reproductie van het origineel ten toon gesteld.

Meer fotografieweetjes? kijk dan hier.