Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

9

nov, 2021

Panasonic LUMIX S-S35 lens

By: | Tags: | Comments: 0

Panasonic introduceert vandaag de nieuwe LUMIX S-S35 lens, een compacte groothoeklens met vaste brandpuntsafstand en groot diafragma van F1.8. Door zijn compacte formaat en gewicht is deze lens bijzonder gemakkelijk mee te nemen en vormt hij een goede combinatie met de LUMIX S5, het kleinste full-frame model in de S-serie.

 

PERSBERICHT
LUMIX S-S35: Een compacte 35mm groothoeklens met vaste brandpuntsafstand en groot diafragma van F1.8 voor de LUMIX S-serie
‘s-Hertogenbosch, Nederland, 9 november 2021 – Panasonic kondigt de introductie aan van een nieuwe groothoeklens met vaste brandpuntsafstand en groot diafragma, de LUMIX S 35mm F1.8 (S-S35). Dit is de laatste toevoeging aan een serie van vier op het L-Mount-systeem gebaseerde lenzen met een diafragma van F1.8. Deze LUMIX S-serie lenzen bestaat nu uit de S-S24 (24 mm), S-S50 (50 mm), S-S85 (85 mm) en de nieuwe S-S35 (35 mm). Van deze lenzen komen de afmetingen en de positie van de bedieningselementen overeen, wat praktische voordelen biedt. Het zwaartepunt van deze lenzen is vrijwel gelijk waardoor lenzen gemakkelijk kunnen worden gewisseld met minimale aanpassingen in de balans als de camera op een gimbal is bevestigd. Daarnaast is de diameter van de lenzen even groot (67mm), zodat dezelfde filters kunnen worden gebruikt. Tevens komt de beeldkwaliteit van de lenzen overeen.
De LUMIX S 35mm F1.8 bestaat uit elf lenselementen verdeeld over negen groepen, waaronder drie asferische lenzen en drie ED (Extra Low Dispersion) lenzen. De toepassing van drie asferische lenzen maakt zowel een uitstekende beeldweergave als prachtige bokeh-effecten mogelijk. Voordelen die alle F1.8-lenzen in de serie bieden. De ED-lenzen onderdrukken chromatische aberratie effectief. De lens is geschikt voor uiteenlopende situaties, zoals landschappen en momentopnames, waarbij geprofiteerd wordt van de natuurlijke beeldhoek, en portretten. Dankzij de minimale scherpstelafstand van 0,24 m kan hij ook voor close-ups worden gebruikt.
De LUMIX S 35mm F1.8 werkt soepel en stil en is daardoor bijzonder geschikt om te gebruiken met het zeer snelle en nauwkeurige contrast AF-systeem van de camera als de sensordrive is ingesteld op 240 fps. In de niet-lineaire stand verschuift het scherpstelpunt met een variabele hoeveelheid afhankelijk van de snelheid waarmee de scherpstelring wordt gedraaid. In de lineaire stand wordt het scherpstelpunt met een vaste hoeveelheid verschoven afhankelijk van hoe ver de scherpstelring wordt gedraaid. De gevoeligheid (hoe ver het scherpstelpunt verschuift per hoeveelheid rotatie) kan met stappen van 30 graden worden ingesteld van 90 tot 360 graden om een bewuste scherpstelkeuze te kunnen maken. De LUMIX S 35mm F1.8
2
presteert ook uitstekend bij het vastleggen van videobeelden door een mechanisme dat zorgt voor onderdrukking van focus breathing (een groot probleem bij alle verwisselbare lenzen die specifiek voor het maken van foto’s werden ontworpen). Door toepassing van een diafragmaregeling in microstappen waarmee de belichting vloeiend kan worden aangepast, kunnen video-opnames van professionele kwaliteit worden gemaakt.
Door zijn compacte formaat en lage gewicht van circa 295 g is de LUMIX S 35mm F1.8 bijzonder gemakkelijk mee te nemen en vormt hij een goede combinatie met de S5, het kleinste LUMIX full-frame model. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige1 ontwerp is bestand tegen zware omstandig-heden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt. De filterdiameter is 67 mm en 9 bladen vormen een ronde diafragmaopening.
Om het lenssysteem van de S-serie nog verder te versterken, wordt er gewerkt aan een nieuwe 18mm-ultragroothoeklens met vaste brandpunts-afstand en een groot diafragma van F1.8. Behalve dat er nieuwe lenzen worden ontwikkeld, zijn er ook firmware-updateprogramma’s2 beschikbaar voor de conventionele lenzen S-R70200, S-E70200, S-R70300 en S-R24105. De updates verbeteren de stabiliteit van de beeldstabilisator tijdens het maken van video-opnames. Daarnaast zijn de beeldstabilisatieprestaties van Dual I.S. 2 verbeterd van 6,5 naar 7,5 stops3 voor het maken van foto’s met de S-R24105 in combinatie met de LUMIX S1H, S1R of S1.
Panasonic en de L-Mount Alliance zullen het assortiment L-Mount-lenzen blijven uitbreiden en de prestaties blijven verbeteren om te voorzien in de behoeften van klanten en de klanttevredenheid te optimaliseren.
• L-Mount is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Leica Camera AG. • Ontwerp en specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.
1 Stof- en spatwaterbestendig garandeert niet dat er geen schade ontstaat wanneer de lens in direct contact komt met stof of water.
2 Firmware-updateprogramma’s voor de S-R70200 (ver.1.2), S-E70200 (ver.1.1), S-R70300 (ver.1.1) en S-R24105 (ver.1.2) zijn beschikbaar op: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/download/index4.html
3 Op basis van de CIPA-norm voor kantelen en draaien: scherpstelafstand f=105 mm. Prestaties worden per 9 november 2021 gegarandeerd wanneer de S-R24105 is bevestigd op de LUMIX S1H, S1R of S1.

You must be logged in to post a comment.