Ringfoto heeft de beste accessoires voor geweldige vakantiefoto’s

Vraag jij je ook wel eens af waar je aan moet denken als je foto’s wilt maken op vakantie? Neem je alleen je telefoon mee of ook een echte fotocamera? Als je op vakantie mooie foto’s wilt maken, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee kunt houden. Hier zijn enkele tips:

Kies de juiste apparatuur

Een goede fotocamera is essentieel. Er zijn verschillende soorten camera’s, zoals spiegelreflexcamera’s, systeemcamera’s en compactcamera’s. Smartphones hebben vaak ook een behoorlijke camera, maar echte fotocamera’s bieden nog steeds belangrijke voordelen. Ze hebben bijvoorbeeld een grotere beeldchip, meer optische zoom en een veel snellere reactie bij het afdrukken. Dit levert meer kwaliteit en je ‘vangt’ eerder het juiste actiemoment. Veel digitale fotocamera’s hebben bovendien ook een functie om je foto’s direct en ter plekke via je telefoon op social media te zetten of te whatsappen.

Accessoires

Naast de apparatuur zijn er tal van accessoires die het fotograferen naar een hoger niveau kunnen brengen. Denk daarbij aan:

 • Schoonmaakset: Een microvezeldoekje, blaasbalg en lenspen zijn onmisbaar om je lens en camera schoon te houden. Stof en vuil kunnen de beeldkwaliteit beïnvloeden, dus regelmatig schoonmaken is belangrijk.
 • Statief: Overweeg om een lichtgewicht statief mee te nemen. Een statief helpt je om scherpere foto’s te maken, vooral bij langere sluitertijden of in situaties met weinig licht. Het is ook handig als je zelf op de (groeps-)foto wilt staan.
 • Filters: Hoewel veel filters tegenwoordig digitaal kunnen worden toegepast, zijn sommige nog steeds handig. Denk aan polarisatiefilters, ND-filters en UV-filters.
 • Extra accu: Zorg altijd voor een reserve-accu om te voorkomen dat je zonder stroom komt te zitten tijdens een fotosessie.
 • Geheugenkaarten: Investeer in snelle en betrouwbare geheugenkaarten met voldoende opslagruimte voor je foto’s en video-opnamen.
 • Camera-tas: Een goede cameratas beschermt je apparatuur en maakt het gemakkelijk om alles mee te nemen.
 • Microfoon: Als je ook video’s maakt, kan een externe microfoon de geluidskwaliteit verbeteren.
 • Zaklamp: Een simpele zaklamp kan handig zijn voor lightpainting of om bij weinig licht je instellingen af te lezen.

Algemene tips

 • Ken je toestel: Leer de functies en instellingen van je camera kennen voordat je op reis gaat. Zo kan je het beste uit je camera halen. Veel bij Ringfoto aangesloten fotowinkels geven speciale cursussen voor de beginnende en gevorderde fotograaf.
 • Maak spontane foto’s: De leukste vakantiefoto’s zijn vaak momentopnames waarin niet geposeerd wordt. Als je je camera bij de hand houdt, kan je foto’s van spontane situaties maken.
 • Let op compositie: Denk na over de compositie van je foto’s. Probeer interessante hoeken en perspectieven te vinden.
 • Gebruik natuurlijk licht: Fotografeer bij voorkeur tijdens het gouden uur (kort na zonsopgang of voor zonsondergang) voor zachter licht en warmere kleuren.
 • Wees geduldig en observeer: Neem de tijd om je omgeving te observeren en wacht op het juiste moment om een foto te maken.

Veel plezier met fotograferen op je vakantie!

P.S. De bij Ringfoto aangesloten fotowinkels helpen je graag verder en hebben vele mooie vakantie-aanbiedingen voor je, zodat er voldoende geld kan overblijven voor je andere vakantie-uitgaven.