Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

20

nov, 2018

‘s Werelds eerste Ultra-Tele-Megazoom: een reusachtig bereik

By: | Tags: , | Comments: 0

Baanbrekende technologieën, waaronder een geheel nieuwe drie staps zoomconstructie, hebben het volgende opgeleverd: De Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD (Model B028). Het is ‘s werelds eerste ultra-telephoto all-in-one zoom voor APS-C DSLR camera’s. Tamron heeft hiermee een bijzonder objectief ontworpen met een brandpuntsafstand van omgerekend 27 tot 600mm en een 22.2x zoombereik. Fotografen kunnen nu genieten van zowel groothoek als ultra telefotografie met één objectief.   

Een Reusachtig Bereik

Het nieuwe Tamron 18-400mm objectief is het eerste objectief ter wereld voor APS-C DSLR camera’s dat een bereik heeft tussen de 18 en 400mm en een zoomverhouding heeft van maar liefst 22,2x. De brandpuntsafstand van 400mm maakt het mogelijk om ultra-telefoto’s vast te leggen. In combinatie met een APS-C camera is de brandpuntsafstand zelfs 620mm. Nu kan een fotograaf met slechts één objectief perfecte ultra-telefoto’s van onderwerpen in de verte maken en tegelijkertijd genieten van het samentrekkend effect dat alleen in deze extreme telestand kan worden bereikt.

Deze all-in-one zoom is ideaal voor op reis en dagelijks gebruik. Het stelt een fotograaf in staat om van groothoek naar ultra-telefoto over te schakelen zonder van objectief te hoeven wisselen. Hierdoor kan de gebruiker veel sneller en eenvoudiger een ruime diversiteit aan onderwerpen als travel, dieren, actie, sport, landschappen, stadsgezichten, portretten, macro en voedsel vastleggen.

Nu kan een fotograaf met slechts één objectief perfecte ultra-telefoto’s van onderwerpen in de verte maken en genieten van het samentrekkend effect dat alleen in deze extreme telestand kan worden bereikt.
Deze all-in-one zoom is ideaal voor op reis en dagelijks gebruik. Het stelt een fotograaf in staat om van een flinke 27mm groothoek naar ultra-telefoto over te schakelen zonder van objectief te hoeven wisselen. Hierdoor kan de gebruiker veel sneller en eenvoudiger een ruime diversiteit aan onderwerpen als travel, dieren, actie, sport, landschappen, stadsgezichten, portretten, macro en voedsel vastleggen.

 

 

Hoge Beeldkwaliteit

De optische constructie van de Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di IIVC HLD (model B028) bestaat uit 16 lenselementen in 11 groepen. Het gebruik van gespecialiseerde glaselementen zoals LD (Low Dispersion) en asferische lenselementen minimaliseert afwijkende aberraties, inclusief chromatische aberraties en vervorming, waardoor een hoge beeldkwaliteit wordt gewaarborgd. Optimale verdeling tussen de afzonderlijke lenselementgroepen maakt het mogelijk om zowel de optische prestaties als het compacte format van dit nieuwe objectief te realiseren. Ook maakt het tele-macrofotografie mogelijk met een maximumvergroting van 1: 2.9 en dat is bijna half ware grootte. Dit is krachtig genoeg voor het beeldvullend vastleggen van bijvoorbeeld een vlinder.

 

Lichtgewicht en compact design

Ondanks dat dit all-in-one zoom objectief van 27mm groothoek tot en met maar liefst 400mm tele gaat ,met cropfactor 600mm, is het met 705 gram toch licht en met een totale lengte van slechts 12,1 cm toch compact. Een nieuw zoombehuizingontwerp met een drie-stapsextensie is ontwikkeld om de benodigde verlenging mogelijk te maken en de 22,2x zoomverhouding te kunnen bewerkstelligen. Tamron’s filosofie voor all-in-one zoomobjectieven is om elke fotograaf, elke dag, gebeurtenissen te kunnen laten vastleggen met een objectief met een praktisch en compact formaat. De nieuwe Tamron 18-400mm VC HLD voldoet geheel aan deze filosofie.

 

 

Belangrijkste eigenschappen:

 • Bereik van maar liefst 18-400mm, (620mm met crop-factor) en een 22.2x zoombereik
 • gespecialiseerde glaselementen zoals LD (Low Dispersion) en asferische lenselementen minimaliseren afwijkende aberraties
 • De Tamron HLD AF motor biedt een zeer accurate autofocus en een compacte constructie
 • Voorzien van Tamron’s VC beeldstabilisatiesysteem voor ultra-telefotografie
 • Weerbestendige en stofvrije constructie
 • Elektromagnetisch diafragmasysteem speciaal voor objectieven met Nikon vatting
 • Gebruikersvriendelijke ZoomLock mogelijkheid voor comfortabel dagelijks gebruik
 • Compatibel met de TAMRON TAP-in Console, een optioneel accessoire
 • Extern design met de nadruk op functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid
 • Verlengde Tamron garantie tot 5 jaar. Zie hier de voorwaarden.
 • Mogelijkheid tot winter cashback tot 100 euro.

You must be logged in to post a comment.