Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

27

nov, 2018

Een geheel nieuwe Ultra-Telezoom: de Tamron 100-400mm (Model A035)

By: | Tags: , , | Comments: 0

Deze Tamron bestaat uit een combinatie van nieuwe, innovatieve functies en heeft een geavanceerd optisch ontwerp. Tamron brengt hiermee op de markt een objectief dat in allerlei fotografische situaties uitblinkt. Dit zelfs onder lichtomstandigheden waarbij nog uit de hand gewerkt moet worden, maar ook waar een stevige en snelle plaatsing op een statief de voorkeur heeft.

Een nieuw Dual MPU (Micro-Processing Unit) controlesysteem

Een sneller en nauwkeuriger autofocus, alsook een verbeterde VC beeldstabilisatie. Dat is wat het innovatieve controlesysteem, met een Dual MPU ontwerp, mogelijk maakt. Deze gebruikte MPUs hebben ingebouwde DSP (Digital Signal Processor) blokken die deze superieure autofocus en vibratie compensatie (maar liefst 4 stops!) mogelijk maken. Daarnaast zorgt de combinatie van deze twee functies voor uitzonderlijke prestaties bij het fotograferen met lange tele-brandpuntsafstanden.

 

Superieure beeldkwaliteit in een ultra-telezoomobjectief

De Tamron 100-400mm VC USD bevat drie LD (Low Dispersion) lenselementen in een optimaal optisch ontwerp voor een maximale aberratiecorrectie. Een laag gewicht, verhoogde lichttransmissie en scherpe opnamen met een hoog contrast: dit is gerealiseerd door het aantal lenselementen te verminderen met behoud van een goede correctie van de aberraties. Een ander bijkomend voordeel van deze optische constructie is de zeer korte minimale scherpstelafstand van 1.5 m. In de 400mm stand geeft dit een maximale afbeeldingsmaatstaf 1:3.6, ideaal voor close-up/macro opnamen in de natuur. De ingebouwde scherpstelbegrenzer zorgt ook voor een sneller AF bij zowel dichtbij, als opnamen op grote afstanden.

 

Eliminatie van ghosting en flare

De frontlens van de nieuwe Tamron 100-400mm is voorzien van Tamron’s e-BAND (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) Coating, een nano-gestructureerde laag aangebracht op het lenselement. In vergelijking met reguliere anti-reflectie coating, biedt de Tamron e-BANDCoating een hogere lichttransmissie en een significante verbetering van de anti-reflectie-eigenschappen, met name tegen gehoekt invallende lichtstralen. In combinatie met BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) coatings worden flare en ghosting gereduceerd tot onmerkbare niveaus.

 

Lichtste gewicht van 1.1 kg*, en slechts 196.5 mm lang

Een magnesium legering is gebruikt voor essentiële gedeeltes van de behuizing. Dit maakt het objectief tegelijkertijd lichter en sterker. De totale lengte van 196.5 mm (Nikon vatting) is een compact formaat voor een ultra-telezoomobjectief met een bereik t/m 400mm. Hierdoor past de 100-400mm makkelijk in een standaard fototas. De combinatie van een zeer krachtige VC beeldstabilisatie en het compacte formaat, maken ultra-telefotografie uit de hand mogelijk.

*Onder 100-400mm F/4.5-6.3 objectieven voor Full-Frame DSLR cameras (op oktober 2017, volgens Tamron)

Belangrijkste eigenschappen:

 • 3 lage dispersie lenselementen voor een krachtige aberratievermindering
 • e-BAND Coating voor superieure antireflectie prestaties
 • Een consistent krachtige VC (Vibration Compensation) van maar liefst 4 stops!
 • Door magnesiumlegering is deze lens tegelijkertijd superlicht (1.115 kg!) en supersterk
 • Zeer snelle Tamron Dual MPU (Micro – Processing Unit) besturingssysteem
 • Compatibel met Tamron’s 1.4x tele converter en de Tamron TAP – in Console
 • Fluorine coating en vochtwerende constructie
 • Organische rondingen en subtiel gepolijste vormen
 • Ultra-telefotografie uit de hand
 • Optionele statiefgondel is Arca-Swiss compatibel
 • Elektromagnetisch diafragmasysteem speciaal voor objectieven met Nikon vatting
 • Voor Canon en Nikon Full – Frame en APS – C camera’s
 • Verlengde Tamron garantie tot 5 jaar. Zie hier de voorwaarden.
 • Mogelijkheid tot winter cashback tot 100 euro.

You must be logged in to post a comment.