Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

29

aug, 2019

Samyang AF 18mm F2.8 FE voor Sony E-mount

By: | Tags: | Comments: 0

Transcontinenta introduceert de Samyang AF 18mm F2.8 FE. Dit nieuwe Samyang autofocus objectief weegt slechts 170 gram en is daarmee het lichtste en kleinste Full-Frame 18mm ultra-groothoek autofocusobjectief op de markt. Een klein objectief met bijzonder krachtige prestaties.

Dit nieuwe Full-Frame Samyang objectief is, zoals de naamgeving al doet vermoeden, speciaal ontwikkeld voor de populaire Sony E-mount mirrorless camera’s. Inmiddels is dit al weer het vierde Samyang objectief in de populaire ‘Tiny but Mighty’ series voor de Sony E-mount camera’s na de Samyang AF 24mm F2.8 FE, AF 35mm F2.8 FE en de 45mm F1.8 FE .

Diverse kleine en lichtgewicht objectieven worden steeds vaker samen met de kleinere en lichtere mirrorless camera’s gecombineerd. Tot nu toe was het bijzonder moeilijk om ultragroothoekobjectieven te vinden met een drastisch gereduceerd gewicht én formaat. De nieuwe Samyang AF 18mm F2.8 FE is vastbesloten om een nieuwe standaard te zetten voor lichte ultra-groothoekobjectieven voor mirrorless camera’s. Op een Full-Frame sensor geeft de AF 18mm een enorm grote beeldhoek en een zeer krachtig perspectief. Voor APS-C type Sony camera’s zoals de alpha 6000 en 5000 series geeft het altijd nog een beeldhoek vergelijkbaar met de zeer populaire 28mm, die voor veel fotografen als standaard voor groothoek wordt gezien. Met de herfst in het vooruitzicht komt dit ultra-groothoekobjectief , spreekwoordelijk, als geroepen. De Samyang AF 18mm F2.8 FE heeft een Full-Frame beeldhoek van maar liefst 100˚, weegt slechts 170 gram en het fraaie design past perfect bij het gebruik van mirrorless camera’s.

You must be logged in to post a comment.