Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

21

dec, 2016

Rollei: robuuste en krachtige statieven

By: | Tags: , | Comments: 0

Rollei is bij uitstek een merk dat super solide en kwalitatieve statieven levert. We hebben er drie voor je uitgelicht.

Rollei Beta 180 statief + Rollei T5S balhoofd

Dit statief heeft een draai- en kantelbare middenkolom voor creatieve opnamehoeken. Het Rock Solid statief is gemaakt van acht lagen kruislings geweven carbon en is daardoor oerdegelijk. De Beta heeft een maximale belastbaarheid van maar liefst 22 kilo. De werkhoogte varieert van minimaal 2,5 centimeter tot 1,64 meter. Het gewicht is met 1,72 kilo verrassend laag. Volgens Rollei is het dan ook een echt outdoorstatief. De Rollei T5S is een lichtgewicht aluminium balhoofd voor professioneel gebruik. Met de handige quick release kun je makkelijk je camera koppelen en ontkoppelen.

rollei_c5i_carbon

Rollei C5i Carbon statief

De Rollei C5i Carbon is een nieuw driepootstatief. In een paar simpele handelingen wordt deze omgebouwd tot monopod. Dit statief is vervaardigd van hoogwaardige kruislingsgeweven koolstofvezel, zodat deze ook kan worden ingezet onder zware omstandigheden in de landschaps- en natuurfotografie. De Rollei C5i is bovendien bestand tegen zand en zout water.

Rollei Compact traveler carbon statief

Een stevig fotostatief voor reizende fotografen. Dit statief is grotendeels vervaardigd uit carbon. De combinatie van carbon en hoogwaardig aluminium is zowel duurzaam als licht in gewicht. Het statief is ingeklapt 33 centimeter lang en weegt 980 gram. Dankzij dit compacte pakvolume neem je dit statief gemakkelijk overal mee naar toe. Je kunt de Compact Traveler eenvoudig uitklappen of ombouwen tot monopod. Het maximale draaggewicht is 8 kilo. Dankzij de rubberen handgrepen is het statief ook comfortabel te bedienen in koude omstandigheden. Onder het statief is een haak bevestigd waaraan je extra gewicht kunt hangen. Hierdoor staat het statief extra stabiel bij wind of in het water.

7 tips

Dat een statief wordt gebruikt om scherpere foto’s te maken zal wel bekend zijn. Maar waar moet je nu op letten bij het gebruik en bij de aanschaf van een statief? Wij geven je graag 7 tips!

7 tips voor het gebruik van een statief

You must be logged in to post a comment.