Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

28

sep, 2017

Ricoh Theta V: 360-graden camera met 4K-beeldkwaliteit klein en licht in gewicht

By: | Tags: | Comments: 0

Ricoh Imaging lanceert de nieuwe geweldige Ricoh Theta V. Deze high-end 360-gradencamera uit de Ricoh Theta-serie neemt beelden op in 4K. Daarnaast beschikt de Theta V over een ingebouwde vierkanaalsmicrofoon die de 360-gradenbeelden ondersteunt met levendig geluid.

Hoge resolutie 360-gradenfotografie en –video

Zowel de kwaliteit van fotografie als video zijn significant verbeterd in de Ricoh Theta V. Daarnaast is het batterijverbruik verlaagd met het QualcommÒ Connected Camera Platform en een QualcommÒ SnapdragonÔ processor. De camera beschikt over WIFI en een nieuwe Bluetooth(low energy) techniek waardoor er continu bluetooth verbinding is tussen smartphone en Theta V. Hierdoor kan elk gewenst moment een beeld worden gemaakt en blijft de mobiel verbonden met internet via WIFI.

De Theta V maakt met circa 14.0 effectieve megapixels foto’s in hoge resolutie met levendige kleuren, zelfs in de auto shoot modus. Door verbetering in de kleuren, witbalans en vermindering van ruis is de camera ook geperfectioneerd voor opnames binnen. Gebruikers kunnen de beelden moeiteloos op Facebook of netwerken zoals Twitter en Tumblr plaatsen. Aangepaste cropped beelden kunnen ook via Instagram gedeeld worden. Uiteraard kan content van de Theta V ook geplaatst worden op een YouTube 360-graden kanaal en Google Maps. Vanuit de Google streetview app (mobile ready) kan de Theta V zelfs direct worden bediend.

360-graden video’s in 4K-kwaliteit

De camera schiet moeiteloos 360-gradenvideo met 30 frames per seconde. De beelden zijn in 4K-kwaliteit met een resolutie van 3840 x 1920 pixels. Zo zijn de beelden in VR-video’s op grote schermen nog realistischer. Verder ondersteunt het laatste Theta model van Ricoh Imaging ook livestreaming in 4K-beeldkwaliteit.

Realistisch beeld én geluid

Naast realistische beelden in hoge resolutie beschikt de Theta V over een vierkanaalsmicrofoon om ook het geluid zo levendig mogelijk over te brengen. Door zowel horizontaal als verticaal geluiden op te vangen, komen beeld en geluid samen in de opnames van de Theta V. Tegelijkertijd met de introductie van de Theta V wordt de 3D microfoon TA-1 geïntroduceerd. Door het gebruik van deze accessoire, ontwikkeld door Audio-Technica, kunnen gebruikers omgevingsgeluiden met een lage of hoge resolutie nog beter opvangen.

Remote playback functie

Remote Playback voor 360-gradenvideo is een extra functie van de Theta V. Door gebruik te maken van de ontvangstkanalen van een TV (mirrorscreen) of bijvoorbeeld projectoren, kunnen gebruikers van de Theta V de camera als afstandsbediening gebruiken! De Theta V zend draadloos de beelden door.

You must be logged in to post a comment.