UNIEK IS DE Z-VATTING

De grote diameter van de 55mm-vatting betekent dat een Z-serie camera meer licht binnenlaat. Slechts 16mm tussen de vatting en de full frame beeldsensor van de camera betekent dat er meer van dat licht de sensor bereikt. Hierdoor kan de camera meer licht over het hele beeld vastleggen. En met meer licht zijn er meer details zichtbaar. Dag of nacht, de kleuren in uw foto’s en video’s zijn altijd helderder. De diepte is groter. En de scherpte is spectaculair (hoek tot hoek).

Nikon Z 5 _ Compacte FX-systeemcamera Z-vatting
Nikon Z 5 _ Compacte FX-systeemcamera Z-ergonomie

NIKON Z-ERGONOMIE

De body van deze full frame camera is weliswaar kleiner, maar is nog steeds gemakkelijk te bedienen. De diepe grip voelt veilig (gebruikers: Voelt als een Nikon) en de belangrijkste bedieningselementen zijn perfect geplaatst met het vertrouwde menustructuur zoals bij DSLR camera’s.

LADEN/VOEDEN VIA USB

Je kunt je Nikon Z 5 via USB opladen (camera uit) of voeden (NIEUW USP), waardoor je met bijvoorbeeld een powerbank altijd kan door blijven fotograferen.

Optioneel +FTZ-adapter

Voor het gebruik van NIKKOR F-objectieven. Met de FTZ adapter kunnen NIKKOR-objectieven met F-vatting zonder verlies van beeldkwaliteit op een Nikon Z-camera worden gebruikt. NIKKOR-objectieven zonder vibratiereductie (VR) produceren nu zelfs nog meer scherpte.

Nikon Z 5 _ Compacte FX-systeemcamera USB
Nikon Z 5 _ Compacte FX-systeemcamera

JE VISIE IN FULL FRAME

Zie hoe het detailleringsniveau van je foto’s en video’s toeneemt, ongeacht wat je fotografeert. Met zijn full frame sensor, krachtige EXPEED 6-processor en zeer scherpe EVF maakt de Nikon Z 5 het gemakkelijk om full frame foto’s te maken. Je kunt foto’s zelfs uitsnijden zonder verlies van detail, wat perfect is voor afdrukken en websites.

GEWOON BETOVEREND

Portretten met rijke toongradaties. Video’s met een zeer kleine scherptediepte. De full frame CMOS-sensor van 24,3 megapixels levert schitterende resultaten door ten volle te profiteren van de grote hoeveelheid licht die de zeer grote Z-vatting opvangt.

Nikon Z 5 _ Compacte FX-systeemcamera op instapniveau
Nikon Z 5 _ Compacte FX-systeemcamera

BLINKT UIT BIJ ELK LICHT

Het grote ISO-bereik van 100-51.200 van de camera biedt je de vrijheid om je opnamen direct aan te passen aan wisselend licht. Je hoeft je geen zorgen te maken over ruis: zowel bij hoge als bij lage ISO-waarden krijg je schone beelden met een prachtig dynamisch bereik.

KLEINE KIT GROTE IMPACT

De full frame Nikon Z 5 is handzaam en presteert uitstekend, evenals het NIKKOR Z-objectief van 24-50mm dat deel uitmaakt van de basiskit van de Z 5. Dit NIKKOR Z-objectief is het kleinste, lichtste full frame zoomobjectief dat verkrijgbaar is. Je hebt de vrijheid om overal allerlei opnamen te maken, van intrigerende groothoekopnamen tot krachtige portretten en nog veel meer.

Nikon Z 5 _ Compacte FX-systeemcamera

TWEE KAARTSLEUVEN

Twee sleuven bieden plaats aan snelle UHS-II SD-kaarten. Je kunt de sleuven gemakkelijk zo instellen dat de ene kaart voor opnamen wordt gebruikt en de andere voor back-up. Of je kunt video’s op de ene kaart opslaan en foto’s op de andere kaart.

ROBUUST MAAR LICHT

De robuuste maar toch lichte camerabody van magnesiumlegering is weerbestendig afgedicht om stof en vocht buiten te houden. Dit is met name het geval rondom alle bewegende delen en knoppen.

Nikon Z 5 _ Compacte FX-systeemcamera

NIKON Z 5 BODY

+ NIKKOR Z 24-50MM F/4-6.3

  • Full frame 24,3 megapixels CMOS-sensor achter grote Z-mount
  • Ingebouwde 5 stops VR-beeldstabilisatie
  • 2x UHS-II SD-kaartsleuven + laden/voeden via USB
  • Vloeiende 4K video + time-lapse-video‘s
  • Altijd verbonden via Wi-Fi en bluetooth
  • Compact, stof- en spatwaterdicht

SPECIFICATIES Z 5

NIKON Z 5 VIDEO