Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

30

jun, 2021

NIKON KONDIGT DE NIKON Z fc SYSTEEMCAMERA AAN

By: | Tags: | Comments: 0

Nikon kondigt vandaag de Nikon Z fc DX-formaat systeemcamera aan. In deze camera komen het retro Nikon cameraontwerp van de iconische Nikon FM2 uit 1982 en de innovatieve technologie van de Z-serie samen voor een uitmuntende beeldkwaliteit en een pure, authentieke stijl.

Ontwerp geïnspireerd door een legendarische camera
Bij deze camera zit passie in elk detail. Het ontwerp van het pentaprisma en de balans tussen zwarte en zilveren elementen op de camerabody van de Nikon Z fc vormen een afspiegeling van de FM2, net als het gebruik van een rond oculair voor de elektronische zoeker (EVF), het ontwerp van de draaiknoppen en het gegraveerde Nikon-logo uit de jaren 1970-80.

Vereenvoudigde bediening en creatieve expressie
Bovenop de camerabody van de Nikon Z fc bevinden zich drie draaiknoppen en een klein digitaal scherm waarin het diafragma wordt weergegeven. Met de draaiknoppen bedien je eenvoudig de sluitertijd, de belichtingscompensatie en de ISO-gevoeligheid. Met deze camera heb je zelf de volledige controle over het maken van het perfecte beeld. Dit maakt hem uitermate geschikt voor zowel de gevorderde als de beginnende fotograaf. De Nikon Z fc is de eerste camera uit de Z-serie van Nikon die belichtingscorrectie in de AUTO-stand ondersteunt. Hierdoor kunnen gebruikers de door hen gewenste expressie bereiken door de helderheid te vergroten en silhouetten te verbeteren.

Verder heeft de camera oogdetectie AF en dierdetectie AF bij het maken van foto’s en video. Het is ook mogelijk om continu scherp te stellen op de ogen van het beoogde onderwerp als er meerdere personen in het beeld zijn of om de ogen van een dier dat beweegt te volgen.

Dankzij een groot standaard ISO-gevoeligheidsbereik van 100-51.200 kunnen ook in donkere situaties heldere foto’s en video’s worden gemaakt. Daarnaast zijn verticale opnamen vanuit een lage of hoge hoek mogelijk dankzij het feit dat voor het eerst bij een camera uit de Z-serie een kantelbaar scherm is gebruikt. Wanneer het scherm naar de voorzijde wordt gedraaid, schakelt de camera automatisch over naar de zelfportretstand, waardoor je via touch-bediening makkelijk selfies kunt maken.

Overige specificaties:
• Een natuurlijk beeld met een minimale aberratie wordt bereikt met de EVF die gebruikmaakt van een organisch EL-scherm
• Video-opname ondersteunt 4K UHD zonder uitsnede door gebruik van het DX-videobeeldveld
• Ondersteunt Fulltime-AF (AF-F) speciaal voor video-opnamen
• Video-opname in slow motion is gemakkelijk doordat je eenvoudig een beeldformaat en beeldsnelheid kunt selecteren
• Ondersteunt Webcam Utility, software die het mogelijk maakt om de Nikon Z fc te gebruiken als een webcam.
• De productverpakking en de bijbehorende camerariem passen bij de stijl van het geërfde ontwerp van de Nikon Z fc
• Ondersteunt voeding via USB wanneer de camera is ingeschakeld en wanneer deze wordt opgeladen via USB
• Verbeterde verbindingsmogelijkheden SnapBridge versie 2.8 met voorgrond en achtergrond stand.

Meer informatie vindt u in het persbericht.

NIEUW

Naast de camera zelf brengt Nikon twee nieuwe objectieven uit die passen bij de authentieke stijl: de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition en de NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition
De NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition is een standaardzoomobjectief dat is gebaseerd op de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.4 VR en dat een ontwerp met zilver aan de buitenkant heeft dat past bij de Nikon Z fc. Het objectief is compact en licht met een totale lengte van circa 32 mm en een totaal gewicht van circa 135 gram. Het objectief is handig om mee te nemen terwijl het toch een hoge resolutie over het hele zoombereik biedt. De NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition kan worden gebruikt voor uiteenlopende alledaagse scènes, van landschappen en snapshots tot portretfoto’s.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE
De NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE is een compact en licht objectief dat ideaal is voor het maken van portretten en stillevens en dat de vloeiende bokeh biedt die uniek is voor vast-brandpunt-objectieven. Het objectief heeft een geërfd ontwerp dat is geïnspireerd door klassieke NIKKOR-objectieven uit de tijd dat de FM2 werd uitgebracht. Door dezelfde coating te gebruiken als bij de Nikon Z fc past de NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE bij de klassieke schoonheid van de camera.

 

You must be logged in to post a comment.