Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

19

feb, 2021

Nieuwe telezoomlens van Panasonic

By: | Tags: , , | Comments: 0

Met trots introduceert Panasonic een nieuwe verwisselbare telezoomlens, de LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300), gebaseerd op het L-Mount-systeem voor de full-frame spielloze systeemcamera’s uit de LUMIX S-serie. De LUMIX S-serie levert superieure beeldkwaliteit met het assortiment camera’s en lenzen die zijn ontworpen voor de veeleisende contentmaker.

De nieuwe LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. produceert een uitstekende beeldkwaliteit van hoek tot hoek, met bijzonder indrukwekkende foto’s en video’s als resultaat. Bovendien beschikt de lens over een zeer snelle, uiterst nauwkeurige AF en Dual I.S., zodat hij in uiteenlopende situaties kan worden gebruikt.

Door toepassing van geavanceerde optische technologie weet de optimaal uitgelijnde lenseenheid met 17 lenzen in 11 groepen, waaronder een UED (Ultra Extra-low Dispersion) lens, twee ED (Extra-low Dispersion) lenzen en een UHR (Ultra-High Refractive Index) lens, zowel axiale chromatische aberratie in de telestand als chromatische aberratie door vergroting in de groothoekstand effectief te onderdrukken. Vooral de UHR-lens zorgt voor een uniforme beeldkwaliteit van het midden tot de randen van het beeld én draagt bij aan het zo compact mogelijk houden van de lenseenheid.

Met een uitstekende minimale scherpstelafstand van 0,54 m[1] realiseert de LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. een maximale vergroting van 0,5x (bij 300 mm) waardoor er macrofoto’s en -video’s kunnen worden gemaakt tot 50% van ware grootte. Het ronde diafragma dat wordt gevormd door 11 bladen produceert een prachtig rond bokeh-effect over het hele zoombereik.

Door de combinatie van de O.I.S. (optische beeldstabilisator) in de lens en de Body I.S. in de camera’s uit de LUMIX S-serie, compenseert het Dual I.S. (beeldstabilisator) systeem trillingsonscherpte, waardoor een langere sluitertijd van 5,5 stops kan worden gebruikt[2]. De zeer snelle sensordrive met een maximale snelheid van 480 fps maakt een zeer nauwkeurige AF mogelijk.

De LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. compact en licht en dus gemakkelijk mee te nemen. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige[3] ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. Een fluor coating op het voorste element stoot water en olie af. De filterdiameter is 77 mm.

Alle lenzen in de LUMIX S-serie zijn zeer geschikt voor het maken van video’s omdat ze beschikken over een mechanisme dat focus breathing minimaliseert. Focus breathing is een probleem dat zich voordoet bij verwisselbare lenzen die alleen zijn ontworpen voor het maken van foto’s. Bovendien wordt focus shift onderdrukt tijdens het zoomen. Het onderwerp is hierdoor altijd scherp in beeld, wat resulteert in videoopnamen van professionele kwaliteit.

Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe L-Mount-lenzen, waaronder nog drie lenzen met een groot diafragma van F1.8, om het lensassortiment van de LUMIX Sserie nog aantrekkelijker te maken en te voldoen aan jouw behoeften.

[1] In de groothoekstand.
[2] Gebaseerd op de CIPA-norm voor kantelen en draaien: scherpstelafstand f=300m bij gebruik van de LUMIX S5.
[3] Stof- en spatwaterbestendig garandeert niet dat er geen schade ontstaat wanneer de lens in direct contact komt met stof of water.

You must be logged in to post a comment.