Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

8

dec, 2020

Nieuwe Sigma Contemporary lenzen

By: | Tags: | Comments: 0

SIGMA komt in januari 2021 met een nieuw concept en drie nieuwe serie objectieven in het Contemporary assortiment de “i-series”: premium compact prime objectieven voor fullframe mirrorless camera’s van Sony E-mount en L-mount.

Met deze introductie speelt Sigma in op de groeiende vraag naar compacte objectieven die in gebruik aansluiten bij de gebruikerservaring die men verwacht bij high-end mirrorless camera’s.

De objectieven hebben uiteraard weer de zeer hoge optische prestaties die men van Sigma gewend is en hebben daarnaast een geheel metalen behuizing. Kosten nog moeite zijn gespaard en aan veel details is gedacht. Zo zijn de focusring en zonnekap voorzien van groeven die er stuk voor stuk zijn ingeslepen, hierdoor is de bediening nog veel makkelijker.

Ook is de focus switch AF/MF een kwartslag gedraaid voor betere bediening.

De objectieven hebben een metalen behuizing. Naast de standaard bijgeleverde kunststof lensdop is daarom nu ook standaard een magnetische lensdop bijgeleverd. Een handige lensdophouder voor het bewaren van deze lensdop tijdens het fotograferen is optioneel verkrijgbaar.

De drie nieuwe objectieven zijn de:
• SIGMA 24mm F3.5 DG DN Contemporary
• SIGMA 35mm F2.0 DG DN Contemporary
• SIGMA 65mm F2.0 DG DN Contemporary

Ondanks de hoogwaardige specificaties en afwerking, is SIGMA erin geslaagd een compacte en aantrekkelijke prijs te realiseren.

De 35mm en de 65mm zijn begin januari 2021 beschikbaar, de 24mm is eind januari beschikbaar.

You must be logged in to post a comment.