Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

21

mei, 2019

Nieuwe firmwareversie 2.0 update Z-series

By: | Tags: | Comments: 0

Nikon heeft zijn nieuwe firmwareversie 2.0 uitgebracht die de prestaties van haar full-frame systeemcamera’s, de Nikon Z 7 en Nikon Z 6 verder zal verbeteren.

De volgende hoofdfuncties die in de upgrade zijn opgenomen, blijven de mogelijkheden voor visuele expressie uitbreiden:

1. Autofocus (AF) met oogherkenning in de fotostand
2. Uitbreiding van het AF-detectiebereik bij weinig licht
3. Toevoeging van de trackingfunctie voor automatische belichting (AE) aan de continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid)

Autofocus (AF) met oogherkenning in de fotostand
De nieuwe functie voor oogherkenning AF detecteert automatisch en stelt scherp op het menselijk oog in de stand automatisch veld-AF (AF-S, AF-C). Wanneer de ogen van meerdere personen worden gedetecteerd, kan de multi-selector of secundaire selector worden gebruikt om te selecteren op welk oog de camera scherpstelt, zelfs wanneer u door de elektronische zoeker kijkt. Nadat de foto is gemaakt, kan de gebruiker gemakkelijk controleren of het beeld scherpgesteld is door op de OK-knop te drukken. Er wordt dan ingezoomd op het oog dat als scherpstelpunt was bedoeld.

Uitgebreid AF-detectiebereik bij weinig licht
De nieuwe firmware maakt bij het opnemen van donkere of weinig verlichte scènes nog snellere autofocus mogelijk, bij zowel het maken van foto’s als het opnemen van video’s. Het breidt het AF-detectiebereik* uit van -1 LW tot -2 LW op de Z 7 en van -2 LW tot -3,5 LW op de Z 6. Als de functie voor AF bij weinig licht op de Z 6 is ingeschakeld, wordt het beschikbare AF-detectiebereik bij weinig licht* uitgebreid** van -4 LW tot -6 LW, zodat het mogelijk is om zelfs bij donkerder omstandigheden autofocus te gebruiken.

AE-tracking (automatische belichting) in continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid)
Voorheen werd de belichting na de eerste opname in een serie van snelle continu-opnamen vergrendeld. De firmwareversie 2.0 voegt echter ondersteuning voor AE-tracking in de continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid) toe, waardoor de camera’s zowel belichting kunnen volgen als kunnen scherpstellen (AF-tracking). Dit zorgt ervoor dat alle in een serie van snelle continu-opnamen vastgelegde beelden niet alleen scherp zijn maar ook een optimale belichting vertonen, zelfs als de helderheid van de scène tijdens de serieopname wijzigt.

* Bij het maken van foto’s in de stand AF-S, ISO 100, f/2.0-objectief, bij 20° C
**Het AF-detectiebereik bij weinig licht overschrijdt met de Z 7 niet de -4 LW

De nieuwe firmware is via de volgende link te downloaden: FIRMWAREVERSIE 2.0

You must be logged in to post a comment.