Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

13

sep, 2018

FUJIFILM X-T3 sneller en beter dan ooit tevoren!

By: | Tags: , , | Comments: 0

Onlangs introduceerde Fujifilm de FUJIFILM X-T3. De eerste FUJIFILM systeemcamera uit de X-Serie die sneller en beter is dan ooit tevoren. Deze nieuwe systeemcamera is voorzien van een reeks aan nieuwe technologieën zoals de 4e generatie 26 Megapixels X-Trans BSI CMOS 4[i] beeldsensor en X-Processor 4 beeldprocessor.

Dankzij de toepassing van deze nieuwe technologieën is de beeldkwaliteit en zijn de kleuren beter dan ooit tevoren. Bovendien kunnen bewegende onderwerpen met nog meer eenvoud worden gevolgd en gefotografeerd of vastgelegd op video. De snelheid van het autofocussysteem is substantieel verbeterd en de elektronische zoeker (EVF) biedt nu een continu zicht op het onderwerp dankzij de mogelijkheid om ‘blackout free’ te fotograferen tijdens het maken van een aaneengesloten serie opnames. Een andere nieuwe mogelijkheid is een noviteit. Zo is de FUJIFILM X-T3 namelijk de eerste APS-C systeemcamera in de wereld[ii] die kan filmen met een resolutie van 4K/60P.

X-TRANS CMOS 4.

De X-Trans CMOS 4 beeldsensor is een zogenoemde ‘back illuminated’ (BSI) APS-C sensor die beschikt over maar liefst 4 keer méér fase detectie autofocuspixels dan de huidige modellen[iii] . Deze autofocuspixels zijn uitgespreid over het gehele sensoroppervlak. Waardoor het maken van opnames van bewegende onderwerpen nu sneller, eenvoudiger en nog makkelijker wordt dan voorheen mogelijk was. Dankzij de nieuwe BSI sensor kan licht beter worden opgevangen. Dit resulteert in betere ruisprestaties. Fotograferen of filmen met minder ruis op hogere ISO waardes wordt daardoor beter mogelijk. Bovendien kan de basis ISO waarde erdoor worden teruggebracht naar ISO 160 ondanks een toegenomen resolutie naar 26MP.
Ook het autofocussysteem kan dankzij deze nieuwe beeldsensor nu nog beter in het donker zien. Bijvoorbeeld bij kaarslicht. Er kan nu namelijk nauwkeurig worden scherp gesteld op een onderwerp tot bij -3Ev.

X-Processor 4.

De X Processor 4 beeldverwerkingsprocessor bestaat uit een krachtige quadcore CPU. Dat betekent dat de processor bestaat uit 4 kernen die onafhankelijk van elkaar individueel hun rekenkracht kunnen benutten. Deze nieuwe beeldverwerkingsprocessor is daarmee ongeveer 3x sneller dan de processor die in de huidige camera’s[iii] wordt toegepast. Deze extra snelheid komt niet alleen ten goede van de accuratesse van het autofocussysteem het stelt de X-T3 ook in staat om beelden te filmen met een resolutie van maar liefst 4K/60P in 10bit beeldkwaliteit. Professionele beeldmakers kunnen met deze APS-C camera dus ruimschoots uit de voeten.
Nieuw in de X-Serie en mede mogelijk door deze nieuwe beeldverwerkingsprocessor is bovendien de mogelijkheid om complexe rekentaken op zich te nemen die noodzakelijk zijn voor FUJIFILM’s unieke filmsimulaties. Zo is het nu mogelijk om ‘Color Chrome Effect’ en ‘Monochroom Aanpassingen’ te doen. Dit resulteert in rijpere en diepere kleuren. Voor zwartwit opnames kunnen warmere en koudere tinten worden gereproduceerd zoals we die kennen van zilverhalide prints.

Klik hier voor een uitgebreider verslag over de lancering van deze nieuwe camera.

[i] X-Trans TM is een geregistreerd handelsmerk van FUJIFILM Corporation. De sensor kent daarbij een uniek niet doorlopend kleurenpatroon waardoor moire en valse kleuren beter kunnen worden onderdrukt zonder dat daarbij gebruik gemaakt hoeft te worden van een optisch low pass filter.

[ii] Tot 6 september 2018, volgens bronnen van FUJIFILM.

[iii] Vergeleken aan de hand van de huidige FUJIFILM modellen X-T2 en X-H1

You must be logged in to post a comment.