Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

2

feb, 2021

FUJIFILM X-E4

By: | Tags: | Comments: 0

Vertel ieder beeldverhaal met de FUJIFILM X-E4

FUJIFILM X-E4 systeemcamera geïntroduceerd  Een systeemcamera uit de FUJIFILM X Serie waarmee ieder beeldverhaal op een prachtige manier kan worden vastgelegd. De FUJIFILM X-E4 is een camera voor echte beeldmakers en content creators.
De FUJIFILM X-E4 is licht van gewicht en zeer compact. Tegelijkertijd beschikt hij over dezelfde befaamde 26,1 Megapixel X-Trans CMOS 4-sensor die ook in de FUJIFILM X-T4 wordt toegepast. Scherpstellen kan de FUJIFILM X-E4 binnen slechts 0,02 seconde. De beeldverwerkingsprocessor die in deze camera wordt toegepast staat garant voor dezelfde fantastische kleuren die iedereen van FUJIFILM gewend is.
Door zijn prettige bediening kan werkelijk iedereen de FUJIFILM X-E4 met eenvoud en gemak bedienen. Je hoeft dus geen ervaren fotograaf te zijn om met deze camera toch prachtige opnames te kunnen maken. De camera beschikt over een geweldige beeldkwaliteit, een zeer groot dynamisch bereik en kan ook eenvoudig overweg met moeilijke lichtsituaties. Daarnaast beschikt de FUJIFILM X-E4 ook over een geavanceerd systeem voor het herkennen van gezichten en kan hij accuraat scherpstellen op ogen dankzij gezicht- en oogdetectie autofocus.
Met behulp van een uitklapbaar LCD-scherm, dat 180o kan worden gedraaid, kan er ook mee worden gevlogd of kunnen er eenvoudig selfies mee worden gemaakt. De FUJIFILM X-E4 is niet alleen geschikt voor het maken van foto’s van professionele kwaliteit, maar biedt ook veel video-mogelijkheden.
Filmen kan in een resolutie van 4K30P. Er kunnen zelfs slow-motion opnames worden gemaakt die een vertraging weergeven van maar liefst 10x de werkelijke snelheid als hij wordt ingesteld op ‘Full HD/240P’. De FUJIFILM X-E4 is vanaf eind februari 2021 beschikbaar.

Productkenmerken
(1) De meest compacte camera uit de FUJIFILM X Serie.
De FUJIFILM X-E4 weegt slechts 364 gram en heeft een afmeting van 121,3mm x 72,9mm x 32,7mm. Het is daarmee de meest compacte camera uit de X-Serie van de 4e generatie. Om het slanke en gestroomlijnde ontwerp te behouden is er goed nagedacht over het kantelbare LCD-scherm, zodat de camera slank en dun kon blijven.

De vormgeving van deze camera is afgeleid van het ontwerp van analoge filmcamera’s. Zo is de greep aan de voor- en achterzijde plat, terwijl de bovenplaat van de camerabehuizing met zorg en uiterste precisie is vervaardigd van aluminium dat daarna is gepolijst en geborsteld om dit klassieke ontwerp te bekrachtigen.

(2) Veelzijdig en tóch eenvoudig in zijn bediening.
Het LCD-scherm aan de achterzijde van de camera kan 180o naar boven worden gedraaid waardoor deze ook aan de voorzijde van de camera kan worden bekeken. Zo kan er eenvoudig worden gevlogd of kunnen er selfies mee worden gemaakt. Foto’s en video’s kunnen zo bovendien vanuit allerlei hoeken worden opgenomen. Dit biedt de gebruiker extra creatieve vrijheid.

Aan de bovenzijde van de camera bevindt zich de draaiknop voor het instellen van de sluitertijd en kan er worden gekozen voor automatische bediening via de ‘Programma modus’ (P). Dit maakt de bediening van de camera snel en eenvoudig.

Verder zijn de knoppen op de camera zo geplaatst dat zij altijd makkelijk toegankelijk zijn. Hierdoor is de camera comfortabel vast te houden.

(3) Professionele prestaties.
Dankzij de 26,1 Megapixel X-Transtm CMOS 4 beeldsensor en de X-Processor 4 beeldverwerkingsprocessor beschikt deze camera over een snel en accuraat autofocussysteem. De fase detectie AF-punten zijn daarbij over de gehele sensor uitgespreid waardoor scherpstellen op een onderwerp al binnen 0,02 seconde lukt. Uiteraard kan de camera ook uitstekend overweg met onderwerpen die bewegen. Daarvoor beschikt de FUJIFILM X-E4 over een AF-trackingsysteem.

Doordat de FUJIFILM X-E4 beschikt over gezicht- en oogdetectie autofocus kunnen ook snel bewegende personen zonder al te veel moeite gefotografeerd of gefilmd worden. De camera kan ook goed scherpstellen in het donker en in lichtsituaties tot -7EV*.

* in combinatie met de FUJINON XF50 F1.0R WR

(4) Uitgebreide video mogelijkheden
De FUJIFILM X-E4 maakt gebruik van oversampled 6K ‘footage’ om daarvan in 4K30P 4:2:0 8-bit video-opnames te maken wanneer deze intern worden opgeslagen op een SD geheugenkaart. Wanneer gebruik wordt gemaakt van HDMI en een externe recorder, is het zelfs mogelijk om opnames te maken in 4K30P 4:2:2 10-bit.

De camera is daarnaast in staat om opnames te maken in slow-motion.
De beelden kunnen daarbij tot 10x worden vertraagd bij FullHD en 240 beelden per seconde.

(5) Een grote keuze uit diverse filmsimulaties
De FUJIFILM X-E4 beschikt over maar liefst 18 verschillende filmsimulaties waaronder Velvia; een filmsimulatie die zich kenmerkt door rijke en verzadigde kleurtonen, en Eterna Bleach Bypass; een populaire simulatie voor filmers, waarbij er sprake is van een lage verzadiging en hoge contrasten. Zo is er voor iedereen en elke situatie een geschikte filmsimulatie.

Optionele accessoires

Lederen tas “BLC-XE4”
Een lederen tas gemaakt van echt leer die specifiek voor de FUJIFILM X-E4 is ontworpen en waarin de camera veilig kan worden opgeborgen als deze niet wordt gebruikt. De onderzijde van de camera is zo goed geschermd tegen stoten. Het accu compartiment en de SD-kaart zijn daarbij blijvend bereikbaar waardoor accu’s of geheugenkaarten eenvoudig kunnen worden gewisseld.

Handgreep “MHG-XE4”
Deze metalen handgreep geeft de FUJIFILM X-E4 meer grip waardoor deze comfortabel vast te houden is. Dit is met name prettig bij het gebruik van de camera in combinatie met objectieven die beschikken over wat ‘langere’ brandpuntsafstanden. De accu en de SD-geheugenkaart, blijven bereikbaar en kunnen eenvoudig worden gewisseld. De onderzijde van de grip is voorzien van groeven zodat deze kan worden gebruikt in een Arca-Swiss compatible balhoofd.

Thumb rest “TR-XE4”
De metalen ‘thumb rest’ kan op de hotshoe worden geplaatst en zorgt ervoor dat de FUJIFILM X-E4 comfortabel aanvoelt wanneer deze in de hand wordt vastgehouden. De buitenzijde van de ‘’thumb-rest’ is voorzien van een laagje rubber voor extra stabiliteit en door zijn unieke vorm blijven alle knoppen op de camera eenvoudig bereikbaar.

You must be logged in to post a comment.