Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

26

feb, 2019

Fujifilm introduceert de nieuwe X-T30, XP140 en de XF16mm F2.8 R LM WR

By: | Tags: | Comments: 0

Fujifilm introduceert twee nieuwe camera’s en een objectief! De X-T30, XP140 en de XF16mm F2.8 R LM WR.

X-T30

Een camera die de lat voor compacte en lichtgewicht systeemcamera’s nóg hoger legt. De Fujifilm X-T30 is niet alleen geschikt voor de beginnende fotograaf, maar ook uitermate geschikt voor die fotograaf die méér van zijn camera eist. Eenvoudig in het gebruik. Krachtig in zijn kunnen! De Fujifilm X-Serie camera’s worden geroemd om hun uitmuntende beeldkwaliteit en kleurenreproductie. De bediening van deze camera’s is uitermate eenvoudig door hun intuïtieve draaiknoppen.

De Fujifilm X-T30 is uitgerust met tal van nieuwe mogelijkheden. Zo beschikt hij over een nieuwe beeldsensor van de 4e generatie en tevens beschikt deze camera over een nieuwe beeldverwerkingsprocessor. Dat maakt hem krachtiger dan ooit. Voor wat betreft zijn beeldresolutie telt de sensor 26,1 Megapixels en is hij uitgerust met een ultrasnel en accuraat fasedetectie autofocussysteem. De autofocuspunten zijn nu bovendien over het gehele sensoroppervlak uitgespreid, waardoor er ook supersnel kan worden scherp gesteld als het onderwerp zich bijvoorbeeld in één van de hoeken van het beeld bevindt.

Andere geavanceerde mogelijkheden van de Fujifilm X-T30 zijn onder andere de toevoeging van een joystick aan de achterzijde van het toestel. Dit biedt een verhoogde ergonomie tijdens het kaderen en scherpstellen. Bovendien is het aanraakgevoelige touchscreen verder verbeterd waardoor deze nu nog prettiger en sneller is te bedienen. Verder is de vormgeving van de body iets aangepast waardoor de camera nu prettiger vasthoudt. Vooral handig wanneer de camera wordt gebruikt met wat grotere objectieven.

FUJIFILM X-T30

FUJINON XF16mmF2.8 R WR

Fujifilm maakt bekend dat zij eind maart 2019 de XF16mmF2.8 R WR gaat toevoegen aan haar line-up van objectieven voor haar X-Serie systeemcamera’s. Dit objectief kent een beeldhoek van 24mm in vergelijk met het 35mm filmformaat en heeft als grootste diafragma een waarde van F2.8.

Dankzij de optische constructie in combinatie met de unieke X-TRANS CMOS sensor is de FUJINON XF16mmF2.8 R WR in staat om grootse prestaties te leveren. Dit kleine en lichtgewicht objectief kenmerkt zich door zijn uitstekende oplossende vermogen en hoge detailweergave. De XF16mmF2.8 R WR beschikt over een intern scherpstelsysteem dat wordt aangedreven door een stappenmotor voor het stil en snel kunnen scherpstellen op ieder fotografisch onderwerp. Voor wat betreft de behuizing bestaat dit objectief grotendeels uit metaal waardoor het een luxe en degelijke uitstraling heeft verkregen. Uiteraard is dit objectief uitgerust met een scherpstelring en een ring waarmee de grootte van het diafragma op een prettige en eenvoudige manier kan worden geregeld. Daarnaast is dit objectief stof- en weerbestendig gemaakt zodat het ook tot een temperatuur van tot maar liefst -10 graden Celsius kan worden gebruikt. Hierdoor kan dit objectief ook onder meer extreme omstandigheden worden gebruikt.

De XF16mmF2.8R WR is toegevoegd aan de range van kleine stijlvolle en lichtgewicht objectieven zoals de FUJINON XF23mmF2 R WR, XF35mmF2 R WR en de XF50mmF2 R WR. Het wordt daarmee nog aantrekkelijker om te investeren in de FUJIFILM X-Serie line-up van systeemcamera’s.

FUJIFILM XF16mm F2.8 R WR

Finepix XP140

Vol trots presenteert Fujifilm haar nieuwste Fujifilm XP140 camera. Een camera uit de XP serie die gemaakt is om te worden gebruikt onder extreme omstandigheden. Stofdicht en waterdicht tot een diepte van maar liefst 25 meter en valbestendig tot 1.8m*1. Daarnaast kan deze camera de vrieskoude trotseren tot wel -10 graden Celsius en door zijn kleine formaat en lichte gewicht – hij weegt slechts 207g – is hij het perfecte reismaatje en in voor ieder avontuur.

Als aanvulling op zijn duurzame ontwerp en degelijke behuizing is de XP140 uitgerust met een objectief dat iedere kleur tot in de kleinste details vastlegt. Precies zoals je van Fujifilm mag verwachten. De camera is uitgerust met een 16.4 Megapixel BSI-CMOS sensor en voorzien van een volledig nieuwe beeldverwerkingsprocessor. Foto’s gemaakt met deze camera staan garant voor de mooiste kleuren en een uitmuntende beeldkwaliteit.

Met behulp van de XP140 kunnen er films en video’s worden gemaakt in 4K beeldkwaliteit. De camera is uiteraard voorzien van talrijke handige mogelijkheden zoals het kunnen herkennen van het onderwerp dat moet worden gefotografeerd of gefilmd. Een nieuwe gebruikersinterface voor een betere gebruikers ervaring. Daardoor is deze camera een uitstekende keuze voor het vastleggen van talrijke fotografische situaties.

FUJIFILM XP140

You must be logged in to post a comment.