Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

7

sep, 2018

Canon introduceert nieuwe EOS R-system

By: | Tags: | Comments: 0

Canon breidt haar full-frame assortiment uit met de lancering van het nieuwe EOS R-system. Dertig jaar na de lancering van EOS, zal het nieuwe EOS R-system de grenzen van fotografie verleggen op zeer veel manieren.

Innovatieve lensvatting

De nieuwe RF-lensvatting werd ontworpen met het oog op een perfecte mix tussen optisch, mechanisch en elektronisch design om zo unieke momenten vast te leggen op een manier die voorheen onmogelijk was. De introductie van vandaag tilt het EOS-platform naar een hoger niveau: het brengt de erfenis van het bestaande systeem samen met een nog betere performance, meer mogelijkheden in lensontwerp en creatieve flexibiliteit. De nieuwe RF-lensvatting werd ontworpen op basis van de sterktes van de bestaande EF-lensvatting. De nieuwe 12-pins verbinding op de vatting zorgt voor een verbeterde communicatie en overdracht tussen lens en camera, meer ontwerp opties voor het lens-assortiment evenals een hogere beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Uitzonderlijke kwaliteit in elk detail

Het EOS R-system werd ontworpen vanaf de basis met de waardevolle input van zowel fotografieliefhebbers als van professionele fotografen en filmmakers. Met de RF- lensvatting en Dual Pixel CMOS AF levert het systeem een ongeëvenaarde optische performance, ‘s-werelds snelste autofocus[i] en een snellere communicatie tussen camera en lens. De kenmerken die synoniem zijn voor het EOS system. Snelheid, ergonomie en superieure beeldkwaliteit vormen daarbij de kern van het nieuwe EOS R-system.
Dankzij innovatieve technologie voor fotografie en filmen geeft het EOS R-systeem met Dual Pixel CMOS AF de mogelijkheid aan gebruikers om te fotografen en te filmen in omstandigheden bij zeer weinig licht met een accurate scherpstelling. Het compacte en discrete formaat zorgt voor flexibiliteit, en heeft ook als voordeel dat je geluidloos kunt fotograferen en filmen. Het systeem biedt bovendien de hoogste standaard in film-output van alle Canon EOS-camera’s (met uitzondering van het Cinema EOS-assortiment) waardoor filmmakers hun storytelling naar een hoger niveau kunnen tillen in 4K en met een output van 10-bit via HDMI. Het volledige systeem beschikt over een verfijnd gebruiksgemak en verbeterde ergonomie, inclusief een elektronische zoeker en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Zo kan de gebruiker zich concentreren op zijn onderwerp in plaats van op zijn camera-instellingen.

Canon EOS R-system lenzen

Een systeem ontworpen met lenzen als basis

Het EOS R-system erft alle bestaande voordelen van EOS en is ook volledig compatibel met de huidige EF en EF-S lenzen en accessoires[ii] dankzij drie nieuw ontworpen lensadapters om zo de mogelijkheden van het vastleggen van beelden nogmaals te vergroten. Canon lanceert vandaag ook vier nieuwe lenzen, specifiek ontworpen voor het EOS R-system – de RF 28-70mm f/2L USM, RF 50 mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM en RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. Deze hoogwaardige lenzen zijn ontworpen op basis van Canon’s  optisch erfgoed en verleggen de grenzen van het creatief vastleggen van beelden dankzij hoogwaardige optische technologie en geavanceerde image processing voor zowel foto als video. Bovendien kunnen gebruikers van de bestaande Canon EOS full-frame of APS-C DSLR camera’s het EOS R-system ontdekken met hun eigen EF en EF-S lenzen dankzij de nieuwe adapters en zo dezelfde prestaties ervaren als met hun huidige DSLR. Dit is ook van toepassing op de EOS-accessoires en Speedlite-flitsers.


[i] Geldend op het tijdstip van de lancering (5 september 2018) en gebaseerd op tests van beschikbare full-frame systeemcamera’s

[ii] Compatibel met alle lenzen, met uitzondering van de EF 35-80mm Power Zoom lens

You must be logged in to post a comment.