Op Ringfoto.nl vind je het laatste nieuws in de wereld van fotografie, onze coolste acties en onze uitgebreide fotoservice. Bekijk ook onze speciale categorie- en merkenpagina’s. En weet dat er altijd een Ringfoto-winkel bij jou in de buurt is!

31

jan, 2020

Canon Digifoto Pro Award RF 35MM F/1.8 IS STM MACRO

By: | Tags: | Comments: 0

Een 35mm mag uiteraard niet ontbreken bij de objectieven voor de nieuwe Canon RF-vatting. De lichtsterkte f/1.8 is ook voor de hand liggend. Maar een macrofunctie? En waarom bij een groothoek?

Kijk je naar de opbouw van de Canon RF 35mm, dan lijkt die precies op een retrofocusgroothoek – maar dan in zijn omgekeerde gedaante. De opbouw van het objectief heeft als voordeel, een
grotere afstand tot je onderwerp. Bij grote vergrotingsmaatstaven kan de afstand tot je onderwerp zo klein worden dat hij theoretisch in het objectief ligt. Je kunt dan dus geen foto meer maken. Omdat die afstand kunstmatig vergroot is, kan dat nu dus wel. Maar er is nog een tweede voordeel. Door de optische constructie hoef je het objectief ook minder ver uit te draaien. Je kunt dus toe met vrij korte tussenringen. Je zou bijna vergeten dat de Canon RF 35mm ook een gewone lichte groothoek is.

You must be logged in to post a comment.